Kategoriler
Etkinlikler

Bu yıl Türkiye’de İnternet’in 30. Yılı

1991’de internetin ülkemizde de kullanılabilmesi amacıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle hayata geçirilen TR-NET projesi kapsamda uluslararası ilk bağlantı Eylül 1992’de X.25 teknolojisi kullanılarak Hollanda ile kurulmuştu.

Ancak, bu bağlantının yüksek maliyetli olması nedeni ile, sonrasında internetin genel kullanıma açılması 12 Nisan 1993 tarihinde 64 Kbps kapasiteli bir kiralık hat kullanılarak ODTÜ ile ABD’deki Ulusal Bilim Vakfı Ağı (NSFNet) arasında kurulan bağlantı ile gerçekleşmiştir. Gerçek anlamda internetin yaygın kullanıma açılmasında ilk adım olan 12 Nisan 1993 tarihi Türkiye’de İnternet’in doğum günü olarak kabul edilmekte ve 1998’den bu yana 12 Nisan’ı içeren hafta “İnternet Haftası” olarak kutlanmaktadır.

“30. Yılında da İnternet Yaşamdır” sloganıyla etkinlikler ODTÜ Kültür Kongre Merkezi’nde 12 Nisan’da başlayacak. Etkinlikte afetlerde iletişim ve internet başta olmak üzere hukuk, basın, finans, eSpor, internet izleme platformları gibi konularda sektörlerdeki paydaşların bir araya geleceği ve sorunlar ile fırsatların tartışılacağı eş zamanlı paneller
de düzenlenecek.

Son güncelleme 3 Nisan 2023

Exit mobile version