Kategoriler
Haberler

TÜBİTAK ULAKBİM, Derneğimize altyapı desteği vermeye başladı

2012 yılından beri Dernek projeleri için kullandığımız önce Bilkent Üniversitesi’nde ardından AdaNET veri merkezinde barındırdığımız DELL R710 sunucumuz disk arızası vermesi sonucu uzun süre devre dışı kalmıştı. Terzi kendi söküğünü dikemez misali bir durumda yedeklerden de geri dönememenin sonucunda web sitelerimiz ve projelerimiz devre dışı kaldı. 

Web.archive.org ve üyelerimizde kalan Dernek arşiv kırıntılarının desteği ile projelerimizin bir bölümünü ayağa kaldırdık, kaldırmaya da devam ediyoruz. 

Fiziksel sunucumuz devre dışı kalınca biz de yönümüzü bulut servislere yönettik ve sponsor arayışına girdik. Uzun yıllardır ftp.linux.org.tr için bize destek olan TÜBİTAK ULAKBİM ile yapılan görüşmeler sonucunda, mevcut bütün web sitelerimiz ve projelerimiz için de altyapı desteği verebilecekleri öğrendik.

Başta Bilkent Üniversitesi ve AdaNET olmak üzere geçmiş yıllarda bizlere destek olan kurum ve kuruluşlara, sunucu arızası sonrasında verilerin kurtarılması ve yeni yapının kurulması için emek veren üyelerimize teşekkür ederiz.

Son olarak da bulut stratejimizin bir parçası olarak bize altyapı hizmeti sağlayan TÜBİTAK ULAKBİM‘e teşekkür ederiz.

Son güncelleme 9 Ekim 2022